Dicky voor de politieke 'Lul v/d Maand' december 2001

Big Dicky, prijs voor de politieke lul van de maand

  Met grote voorsprong is burgemeester Job Cohen van Amsterdam de 'Big Dick' van het jaar 2002 geworden. Het logisch gevolg van de kijkersprijs van MokumTV, uitgereikt aan de politieke 'Lul van de Maand'. Een prijs die Cohen vele malen won vanwege zijn coffeeshop-sluitingen, waarbij hij blindelings op politie-rapportage vertrouwd.

Rocco in uitzending 221 van MokumTV:

Hee Cohen. Wat was dat nou voor een klote nieuwjaarstoespraak. Je wil een strengere overheid en dat er een einde wordt gemaakt aan de gedoogcultuur? Je hebt wel lef, Cohen. Toen je burgemeester werd, sprak je de hoop uit een burgo te zijn voor alle Amsterdammers. Nou, dat ben je niet voor de bezoekers van coffeeshops. Voor ons ben je een slapjanus die braaf alles slikt wat de smeris hem wijsmaakt.

Ja, lusiter maar even goed Joppie Cohen. Voor je jouw pendule nog verder terug draait met jouw onzinnige regeltjes. Als je regels maakt moet je ze ook kunnen handhaven. Dat doe je niet door nog meer uitkeringstrekkers zonder enige bevoegdheid te betalen om de hele dag geuniformeerd door de stad te slenteren. Als je die stadswachten in staat wil stellen iets te doen tegen zakkenrollers, vandalen, fietsendieven, groepsverkrachtingen, overvallen en ander geweld op straat zul je die stadswachters slagbevoegdheid moeten geven, zodat ze desnoods met een paar flinke klappen kunnen optreden bij grensoverschrijdend gedrag.

Inplaats van jouw gedoe met de coffeeshop zou het wel zo prettig zijn als je er voor zorgde dat dat laffe gedogen wordt vervangen door heldere wettelijke kaders. We weten toch wel dat er niks mis is met het blowen van een lekker jointje. Je hebt toch nog wel wat vriendjes bij justitie.

Al die jaren dat jij in Heemstede of Maastricht het professoortje uithing, werd er hier in Mokum succes gedoogd zonder grote problemen. Jaren achter elkaar ging het goed, totdat jullie weer eens iets bedachten en de leeftijd voor coffeeshopbezoek werd opgeschroefd naar 18 jaar.

Daardoor werd een groot deel van de jeugd weer afhankelijk gemaakt van straatdealers. Door jouw kutbeleid kocht mijn zeventienjarig broertje zijn wietje bij een kerel die hem ook wel aan heroine of crack wilde helpen. Ja Cohen, door sukkels als jou wordt de kern van ons unieke gedoogbeleid, namelijk een scheiding van de verkoop van hard- en softdrugs, vet om zeep geholpen. Wordt de hele handel weer de illegaliteit ingedreven.

Ja, Cohen, ik zou maar een beetje oppassen, want ik ben het gewoon zat dat jouw kutoverheid maar kan aanklooien, terwijl jij de aandacht probeert af te leiden door nu plotseling net te doen of de coffeeshops zo gevaarlijk zijn. Terwijl diezelfde coffeeshop de grootste toeristenmagneet blijkt de zijn. Sie wil je zeker ook even om zeep helpen met je achterlijk gedoe.

Wel iemand die met minder dan een kilo cocaine op Schiphol wordt gepakt laten lopen, en coffeeshops sluiten omdat er in de omgeving iemand rondliep met een halve gram van hetzelfde spul op zak. Je bent echt niet goed wijs.

Of nog erger. Jij vind de "verklaring" van een junk tegenover de smeris dat hij daar binnen is geweest met wat coke op zak al voldoende om tot sluiting van coffeeshops over te gaan.

Grote waarden komen tot uiting in kleine dingen, Cohen. Hoe durf je over het herstel van waarden lullen, als je elk gevoel van waarde ontbeert of het aan je laars lapt zodra het onze coffeeshop betreft.

Begin gewoon eens met de handhaving van de voor jouw overheid schijnbaar onbelangrijke regels. Want wij Autonome Blowers in Amsterdam walgen dat bouwbedrijven de overheid voor 500 miljoen gulden per jaar kunnen oplichten met valse facturen en diezelfde overheid een "herenschikkingen" treft met bouwfraudeurs. Dus Cohen, hou ook effe op met die zielige stoere mannen praatjes van je, want je bent dan wel in staat om een coffeeshop te sluiten, je bent niet eens in staat is om een zwembad normaal open te houden,

Jobstijdingen en data

Zijn oudere broer H. Floris Cohen, hoogleraar geschiedenis in Twente, doet het aanzienlijk beter en staat internationaal in aanzien als leider van de vakgroep toegepaste taalkunde en geschiedenis en het onderzoeksprogramma 'Geschiedenis van wetenschap en techniek'

"Het besturen, dat heb ik altijd leuk en interessant gevonden"..."Toen Amsterdam in beeld kwam, dacht ik: dat is de enige burgemeesterspost die ik zou ambiëren"
burgemeester Cohen in het Joods Journaal nr. 18 (winter 2002)

1913: Vader prof. dr. A.E. Cohen, geboren als kind van een apotheker in Rotterdam.

1940: Vader promoveert, leert op het Joods Lyceum in Haarlem zijn moeder kennen, eveneens een apothekersdochter. Binnen een half jaar verloofd, maar zullen elkaar pas na de oorlog weerzien. Vader Cohen is ondergedoken in een mooi herenhuis in het centrum van Haarlem. Jobs grootvader van moederszijde sterft in het eerste oorlogsjaar aan een blindendarmontsteking. Zijn andere grootouders overleven Bergen-Belsen niet.

18 oktober 1947: Mr. Marius Job Cohen in de Haarlemse Wilhelminakliniek geboren als tweede zoon van de historici A. Cohen en Hetty Coster.

Zijn oudere broer H. Floris Cohen is hoogleraar geschiedenis in Twente, en o.a. internationaal bekend als leider van de vakgroep toegepaste taalkunde en geschiedenis en het onderzoeksprogramma 'Geschiedenis van wetenschap en techniek' hf.cohen@wmw.utwente.nl.

De familie woont in Heemstede. Moeder Hetty ("Je kan me wat, ik ben niet joods, ik ben Nederlander") zal 12 jaar voor de PvdA in de Gemeenteraad van Heemstede zitten. Pa Cohen stapt uit de PvdA uit onvrede met Nieuw Links.

194.. Vader prof. dr. A.E. Cohen adjunct-directeur Rijksinstituut voor Oorlogsdocumentatie in Amsterdam.

1960: Vader prof. dr. A.E. Cohen benoemd tot hoogleraard Middeleeuwse Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit te Leiden. Is daar tot 1976 rector.

Woont in Oegstgeest, aan de Van Brouchovenlaan 4, NL-2343 HD Oegstgeest, het huisadres van vader prof. dr. A.E. Cohen. Job wordt voorzitter van de plaatselijke PvdA-afdeling Oegstegeest en gewestelijk secretaris voor de PvdA-afdeling Zuid-Holland.

Job studeert Nederlands recht in Groningen. Na zijn studie was hij werkzaam aan de universiteiten van Leiden en Limburg (Maastricht).

Vrouw Lidie, van huis uit Nederlands Hervormd, maar heeft zich lang geleden uit laten schrijven, studeerde Nederlands en is jarenlang lerares en schooldecaan geweest, tot multiple clerose haar velde.

1980: Geboorte zoon Jaap (studeert geschiedenis).

1983: Geboorte dochter Lotje.

Van 1991 tot 1993 en van 1995 tot 1998 was hij Rector Magnificus van de Rijksuniversiteit Limburg / Universiteit Maastricht.

1993: Naar Den Haag, in 1993-1994 was hij staatssecretaris van Onderwijs en Wetenschappen,

1994: Keert terug naam Maastricht, o.a. vanwege de multiple clerose van zijn vrouw.

1995-1998 voor de PvdA lid van de Eerste Kamer der Staten-Generaal, sinds medio 1996 als fractievoorzitter

1998: Benoemd tot Staatssecretatris van Justitie in het Tweede kabinet Kok. Na de nieuwe vreemdelingenwet te hebben afgerond, die in april 2000 werd aangenomen, verlaat Cohen halverwege de zittingperiode (ruim twee jaar) Justitie. Van februari tot augustus 1998 was hij interim directeur van de VPRO.

Een overzicht van de reis-, verblijf- en representatiekosten in guldens die Cohen in 1999 bij zijn departement heeft gedeclareerd. De informatie is afkomstig van het ministerie en volgde op een bombardement van WOB(Wet Openbaarheid van Bestuur)-verzoeken na de hype rond de declaraties van minister (en ex-burgemeester) Peper.Cohen declareerde in 1999 aan reiskosten f 19.783,84 voor verblijf f 10.431,13 en voor representatie f 1.463,00

17 januari 2001: Op ondemocratische wijze door Beatrix benoemd tot burgemeester van Amsterdam. Bij zijn inhuldiging laat hij weten het beleid van Schelto Patijn te zullen voortzetten.

1 januari 2002: Officiele bekendmaking via MokumTV dat de Amsterdammers Job Cohen, met name vanwege zijn coffeeshopbeleid, heeft verkozen tot "Lul v/d Maand" december 2001.

2 februari 2002: Job Cohen, vermomd als ambtenaar, voltrekt het burgerlijk huwelijk van non-burger prins Oranje en de afstammeling van een Inca-keizerin uit Zuid America. De ouders van de bruid zijn niet uitgenodogd voor het huwelijk van hun dochter. Maxima zal dit de Nederlanders nooit vergeven.

Een politieke lullo aanmelden?

Kijkers kunnen zelf kandidaten aandragen en middels het speciale EZ/board achter de kandidaten staan. In aanmerking voor de prijs kwamen oorspronkelijk alleen Amsterdamse gemeente- en stadsdeelfiguren. Sinds oktober 2001 zend MokumTV ook uit in in Zaanstad en Purmerend en kunnen ook politieke lullo's uit deze plaatsen of Assendelft, Koog aan de Zaan, Krommenie, Westzaan, Wormerveer, Zaandam, Wormerland, Oostzaan, Zaandijk, Kwadijk, Weidevenne, Zuidoostbeemster, Purmer-Zuid en Purmerland worden aangemeld.

Ga naar het Dicky EZboard

En dan dit nog....

MokumTV wordt niet gesubsidiëerd. Steun MokumTV voor het te laat is: Bankrekening 43.46.97.435 tnv Stichting Mokum Plus Amsterdam.

Home | info@mokumtv.nl