terug naar MokumTV

MokumTV
Türkevi
Hippo Records

OPMERKELIJK: CDA Lijsttrekker wil Mariabeeld voor Centraal Station dat minstens even hoog is al de minaret van de Westermoskee in de Baarsjes

RUN OP DVD Maria in de Koran - Exclusief verkrijgbaar bij: Dilara Boekhandel, Bos en Lommerplein 146 B, 1055 EK Amsterdam en op maandagochtend op de Noordermarkt in de Joodse Lampenkraam t/o huisnr. 18.

The Lady of all Nations in the Holy QuranHet kan zijn dat U heeft gelezen wat het gezaghebbende katholiek/paranormale tijdschrift "de Avé Nieuwsbron" en het Duitse vakblad voor conservatieve katholieken "Theologisches" over de DVD 'De Heilige Maagd Maria in de Koran' hebben geschreven.

Het moge duidelijk zijn, als theologe Hildegard Alles, leerling van de grote professor Van der Ploeg een vijf pagina's tellende DVD bespreking schrijft is er iets belangwekkends aan de hand. Zeker wanneer daar in de daarop volgende uitgave nog een twee pagina's als aanvullende informatie bij komen. En een paar maanden later de lijsttrekker van het CDA Amsterdam Centrum een standbeeld van Maria voor het Centraal Station wil nadat hij deze DVD had gezien!

Da Vinci Code kinderspel

Om gelijk met de deur in huis te vallen een reactie op de recentie in Avé, geplaatst op het forum van dit blad op 25 oktober 2005: "Dank voor de laatste Avé Nieuwsbrief. Met name de wijze waarop de werkelijke bedoeling van de DVD Maria in de Koran wordt ontmaskert als een tijdbom in de RK Kerk is meesterlijk!"

De bespreking van de DVD concentreert zich op een veronderstelde geheime overname van een Rooms Katholieke Mariaverschijning door de Moslims.

Hierbij is de Da Vinci Code kinderspel. En in het echt en nu! De Duitse theologe eindigde haar bespreking met een slotopmerking. Ook het koor dat op de DVD twee gregoriaanse liederen laat klinken deugen niet volgens de gezageisende theologe. Deze knapen werden al eerder bij MokumTV 'getoond als een groep van vijf bodybuilders, die grijnzend en alleen met een mini lapje bekleed, hun spieren tonen.' Jawel, we hebben het hier over een bepreking een een theologisch tijdschrift.

De theologe is niet duidelijk niet gediend van de afbeeldingen van gespierde jongens, maar vergeleken met wat ze in de Sixtijnse Kapel op het plafond hebben staan, klinkt dit nogal zeurderig. Zeker als je weet dat er in elke katholieke kerk de afbeelding van een alleen met een mini lapje bekleedde man met spijkers door zijn handen en voeten in de schijnwerpers staat. De foto van de koorknapen was aan het strand gemaakt. Die 'minilapjes" waren gewoon zwembroeken. Dat er al een halve eeuw geen gebreide zwembroelen bestaan is de theologe blijkbaar ontgaan. En dan al die spieren, bah! Zoiets past zeker niet bij een koor dat klassieke kerkmuziek zingt. Dit groepje zou 'tegenover de mensen van stichting VAAK, die kritisch over de verschijning van Amsterdam schreven, de 'eer van Maria' verdedigen.'

Dat katholieke Koornapen weinig op hebben met figuren die rare praatjes verspreiden over kerkelijk goedgekeurde Mariaverschijningen, laat zich raden. Natuurlijk zijn die uit de kluiten gewassen koorknapen geen partij voor voor de club die de aanvallen op de Amsterdamse Verschijningen lanceert: Bestaande uit de Limburgse dorpspastoor en een wat ouder echtpaar in het Gooi.

Volgens theologe Alles in Avé is “de bedoeling’ van deze DVD dat “de Turkse moslims Maria als het ware willen inlijven, resp. 'over te nemen' van bisschop Punt.” ALARM! De Amsterdamse Mariaverschijning zou worden gekidnapt door de moslims!

Op het forum van Türkevi liet Ignaas van Helden (L) weten het voor "200% eens" te zijn met de conclusie van Alles dat die DVD "LEVENSGEVAARLIJK is voor katholieken. Vroeger konden we onchristelijke boeken verbranden! Zoiets zou ook moeten worden ingevoerd voor dit soort DVD's. Dat de paus deze DVD niet op de Index van verboden werken zet is mij een raadsel."

Net als de gebreide zwembroeken, bestaat ook de Vatikanale Index al minstens een halve eeuw niet meer!

Fragmenten van de dvd Maria in de Koran werden op 7 mei 2005 in een bomvolle RAI te Amsterdam vertoond tijdens de 7e internationale gebedsdag in Amsterdam. In aanwezigheid van minstens twintig bisschoppen en patriarchen van de katholieke kerk. Volgens theologe Alles “durfde” de organisatoren “het echter niet aan het meest spraakmakende onderwerp van deze DVD te tonen, namelijk een interview met de meest betrokken persoon'

Mohamed el-Fers in gesprek met Ida PeerdemanHildegard Alles trekt hier een nogal onwaarschijnlijke conclusie. Het door haar bedoelde interview dat Mohamed el-Fers maakte met de door de r.k. kerk goedgekeurde Mariazieneres Ida Peerdeman verscheen al bij haar dood in de Groene Amsterdammer. Het zelfde interview van de DVD werd toen ook via de Amsterdamse zender MokumTV vertoond. Maar het allerbelangrijkste: het complete interview van de DVD was tijdens de gebedsdag 2002, waarbij bisschop Punt in aanwezigheid van zo'n tienduizend katholieken de authenticiteit van de Amsterdamse verschijningen afkondigde, al op twee grote beeldschermen in de Jaap Edenhal vertoond. In aanwezigheid van onder meer kardinaal Musa Daoud, de patriarch van Antiochië. De suggestie van Alles dat ze het interview niet zouden durven laten zien 'om consternatie in de zaal te vermijden” klinkt dan ook wat ver gezocht. Waarschijnlijker is het dat de organisatoren van de internationale gebedsdag niet elk jaat hetzelfde willen laten zien, en dit keer kozen voor een ander hoofdstuk van deze DVD.

Dat het hier een voor de katholieke kerk opmerkelijk document betreft, is duidelijk, maar het uniek en eenmalig interview is slechts de bonus op de DVD Maria in de Koran.

In de Koran is een heel hoofdstuk naar de Moeder van Jezus genoemd. Op deze dvd worden de op Maria betrekking hebbende delen uit hoofdstuk 19 van de Koran (Sura Meryam) uiteraard ondertitelt geciteert en zien we de hierbij aansluitende beelden uit "Meryam Mossadeq" de film over het leven van de Heilige Maagd volgens de Koran en islamitische traditie.

De extra bonus, het interview met de Mariazieneres, is een aanvulling op het hoofdstuk waarin Maria's woonhuis in het Turkse Efeze centraal staat. Een hoofdstuk waarin Bartelomeos, de paus van de Orthodoxe Kerk, patriarch van Constantinopel, de Haarlemse biischop Jos Punt en Mariaal auteur Robert Lemm eveneens aan het woord komen.

Door de onevenredig grote belangstelling voor dit interview dreigt de hoofzaak een bijzak te worden.

Dr. J.S. Luyken

DVD Maria in de Koran - verkrijgbaar bij: Dilara Boekhandel
Bos en Lommerplein 146 B
1055 EK Amsterdam

REACTIE Fons van Leersum op forum Stichting Vaak:
Kritiek op Maria DVD in katholiek blaadje

Het is, zover mij bekend, de meest uitgebreide dvd recensie ooit gepubliceerd. 5 volle pagina's recensie van de door Mohamed el-Fers gemaakte dvd Maria in de Koran.

De maker van de Maria-dvd valt zo wie zo in de prijzen wat de kritieken betreft, want onlangs recenseerde Morton Gold in een gezaghebbend Amerikaans-Joodse tijdschrift de door diezelfde El-Fers geproduceerde cd van de wereldberoemde joodse zanger Leo Fuld, goed voor 30 miljoen verkochte platen wereldwijd.

Leo Fuld cd The LegendHet nummer 'Grienen Tag" van deze in het Jiddisch gezongen cd is ook te horen op de dvd Maria in de Koran. Ook de muziek van de op de dvd voorkomende (Iraanse) film over het leven van Maria is door El-Fers geproduceert. De DVD is uitgegeven door het Turkse Türkevi (Turks Huis) in Amsterdam.

NIEUWSBRIEF VAN DE STICHTING VAAK

In de uitgebreide recensie in het gezaghebbende tijdschrift voor Rooms Katholieken in Nederland, de Avé Nieuwsbrief, wordt hier overigens geen melding van gemaakt.

Voor de totstandkoming van het “onthullende interview dat op de gebedsdag niet getoond werd” zou maker Mohamed el-Fers de Mariazieneres “lertterlijk uitgedaagt” hebben:

CITAAT: “…het spraakmakende interview begint. De verslaggever komt kort in beeld en dan Ida Peerdeman die zich duidelijk met een afwijzend vingertje aan het interview wil onttrekken. De verslaggever daagt Ida letterlijk uit:
Moh.el-F: "Ik mag niet met journalisten praten..."
Ida: "Nee!"
Moh.el-F: "Ik mag niet met de televisie..."
Ida: "Nee!"
Ida loopt opgewonden en afwijzend weg en komt heel even weer terug….
Moh.el-F daagt verder uit: "Ik mag dit niet, ik mag dat niet..."
Ida: "Nee, daar wil ik gehoorzamen!."
Moh.el-F: "Maar wie verbiedt u dat dan allemaal?"
Ida: "Dat is de Kerk zelf, ze willen dat niet. Dat kan niet, zeggen ze, dan moet ik het niet doen, ik voel het zelf ook, dat ik er niet tegenin moet gaan."
Moh.el-F: "Als u het nu niet doet, straks kan het niet meer..."
Ida: "Nee, als ik er niet meer ben, dan kan het niet meer. Ik sta natuurlijk ook een beetje onder de bisschop. Als u het gaat vragen aan hem, dan zegt hij nee, dat weet ik."
Moh.el-F: "Is daar de bisschop z'n toestemming voor nodig?"
Ida: "Ik durfde het niet en ik kon het ook niet. Ik dacht nee, als je a.j.b. maar gehoorzaam wilt zijn en het niet doet. Dat heb ik 50 jaar volgehouden."

In elk geval hebben er twee interviews met de zieneres plaats. De commentator vertelt dat Ida achteraf schrok over wat zij eerder allemaal aan de verslaggever, Mohamed el-Fers, verteld had.”

Het is duidelijk dat Hildegard Alles gedegen onderzoek heeft gedaan. Na haar vijf pagina’s lange beschrijving volgt haar nuchtere conclusie. Dat deze DVD “hoogstens een vriendelijke omgang met elkaar bevordert”.

De DVD bespreking van Hildegard Alles verscheen september 2005 in de Nieuwsbrief over Actuele Verschijningen van de stichting V.A.A.K en had een levendige discussie tot gevolg op de diverse forums.

 

 

 
DVD Maria in de Koran
 The Lady of all Nations in the Holy QuranDe Heilige Maagd Maria in de Koran.

Er is een heel hoofdstuk naar de Moeder van Jezus genoemd. Op deze dvd worden de op Maria betrekking hebbende verzen uit het hoofdstuk 19 van de Koran (Sura Meryam) uiteraard ondertitelt geciteert.

Een apart hoofdstuk is de MokumTV special over Maria's woonhuis in Efeze (met Bartelomeo, de atriarch van Constantinopel, de Haarlemse biischop Jos Punt en Mariaal auteur Robert Lemm.

Als extra bonus het exclusieve interview dat maker Mohamed el-Fers kort voor de dood met Mariazieneres Ida Peerdeman maakte. Ook ziet U de begrafenis van deze door de R.K. kerk goedgekeurde Mariazieneres en de Massabijeenkomst in de Jaap Edenhal, waarbij de plaatselijke bisschop haar verschijningen goedkeurde, dit in aanwezigheid van kardinaal Musa Daoud, de patriarch van Antiochië, de plaats waar christenen voor de allereerste keer 'christenen' werden genoemd..

  • DVD Maria in de Koran - verkrijgbaar bij: Dilara Boekhandel, Bos en Lommerplein 146 B, 1055 EK Amsterdam en op maandagochtend op de Noordermarkt in de Joodse Lampenkraam t/o huisnr. 18.
  • Meer over deze DVD...
  • Forum met Maria in de Koran
  • Bekijk een fragment in Windows Media
  • Lees de bespreking van deze DVD door theologe H.Alles in het vakblad voor actuele verschijningen

 

 
DVD Oil over Europe 1 (EK Olieworstelen, de Amsterdam KIRKPINAR)
 

 

Oil over Europe OilwrestlingOp de DVD Oil over Europe 1 is het genieten van het beste uit de eerste drie edities van het door Türkevi in samenwerking met MokumTV georganiseerde Europees Kampioenschap Turks Olieworstelen, beter bekend als de Amsterdam Kirkpinar. Nooit eerder zag u zoveel beren van kerels bijeen! Een must voor de liefhebbers van echte kerels en een stoere, eeuwenoude sport!

De uit Duitsland afkomstige theologe Hildegard Alles protesteerde in een religieus tijdschrift tegen de trailer van deze DVD, te zien aan het einde van de DVD Maria in de Koran.

 
 

 

 
DVD De tolerante islam van Mevlana
 

 

De tolerante islam van Mevlana, met naast de veelgeprezen documentaire van auteur en Mevlana-biograaf Mohamed el-Fers het complete integrale ritueel van de Wervelende Derwisjen.

 
   
DVD Mehter in Holland
 

 

Op de DVD Mehter in Holland zien we het befaamde optreden van de Ankara Mehter voor het Koninklijk Paleis op de Dam en tijdens de EK Olieworstelen in Amsterdam. Lees het verslag over Inegöl-mehter op de Zaanse Schans en geniet van de Harbiye Asker Mehter van het Militair Museum van Istanbul.. Als extra bonus The Making of... Undercover, een docudrama naar het boek Hoe gevaarlijk zijn de Turken en The Seal and Seat of Sultan Abdülhamid II.

  • DVD Mehter - verkrijgbaar bij: Dilara Boekhandel, Bos en Lommerplein 146 B, 1055 EK Amsterdam en op maandagochtend op de Noordermarkt in de Joodse Lampenkraam t/o huisnr. 18.
  • Meer over deze DVD...
 
CD Karamanli ASIK ÇAGLARi - HOSGÖRÜ 2
 

 

De CD is speciaal gemaakt door de geliefde Turkse volkszanger ASIK ÇAGLARi op het Türkevi label.

 

 
CD's en DVD's MokumTV en partners Hippo Records en Türkevi
 

In samenwerking met verschillende partners produceerde MokumTV niet alleen een stapel boeken, maar ook twee CD's en vier DVD's. Deze zijn ook voor niet-leden van MokumTV te koop.

 

 
 

 

 
  WHERE TO GET...  
 


Facts
De DVD's zijn verkrijgbaar bij: Dilara Boekhandel
Bos en Lommerplein 146 B
1055 EK Amsterdam.

De DVD's en de Leo Fuld CD's zijn op maandagochtend van 06.00 tot 13.00 uur aan de kop van de Westerstraat in de Jordaan te koop. Op maandagochten is er Lapjesmarkt, met aan het eind (begin zo u wil) rond de kerk op de Noordermarkt een leuke rommel- en warenmarkt. Hier vind je in een kraam tegenover huisnummer 18 de Leo Fuld cd-single God Zegen Nederland tussen de lampenkappen als speciale aanbieding in de populaire prijsklasse. Ook zijn laatste jiddische cd The Legend en de DVD's Turks Olieworstelen, Mehter in Holland, Maria in de Koran en de Mehter in Holland staan hier discreet tussen de porseleinen en kristallen figuurtjes in deze kraam. Sporadisch is deze krooncollectie hier ook op zaterdag hier verkrijgbaar tijdens de Boerenmarkt van 06.00 tot 17.00 uur. De Maria-DVD wordt soms ook verkocht in cannabiscafé De Kuil/420 in de Oudebrugsteeg nr. 27, tussen Danrak en Nieuwendijk.

 
 


Actuele informatie over de programma's van MokumTV is te vinden op de MokumTV programma-site

MokumTV wordt niet gesubsidiëerd. Steun MokumTV voor het te laat is: Bankrekening 43.46.97.435 tnv Stichting Mokum Plus Amsterdam.

home