DE HISTORY OF HOLLAND bij MOKUM TV

 

GROEN VRIJ - TWEEDE KAMER VERKIEZINGEN 2006
DE CANNABISPARTIJ
VOOR DE ZWEVENDE KIEZER


Klik op afbeelding om video te starten!Hier de verkiezingsclip die bij MokumTV te zien was voor Groen Vrij, de Cannabispartij! De tekst van de clip is als volgt:

Hi voters in Holland! For the first time in world history you can vote on something worth to vote for: The Cannabis Party! Blow those crazy baldheads out of the Dutch government!

So vote Green Free, on wednesday, November 22nd, to keep your plants growing and your joint glowing!

So voters in Holland, click on list 20! Green Free! The Cannabis Party of Holland, to blow those crazy baldheads out of town. You can blow them out of the government, vote for cannabis on wednesday November 22nd!

- Clip Introducing The Cannabis Partij: Lijst 20 (Google)

- Clip Cannabispartij Google

- Clip Cannabispartij YouTube


2500 Jaar na de uitvinding van democratie kan Internet de redding van democratie worden
Het moest er eens van komen, een belangenpartij voor de cannabisgebruikers in Nederland. Vooral omdat er na zo'n halve eeuw gedogen iedereen het er wel over eens was dat een tevreden roker geen onruststoker is. Maar ook omdat onze dames en heren politici steeds Amerikaanser begonnen te praten als ze hun mening over ons Nationaal genotsmiddel ter sprake kwam. Bij MokumTV's History of Holland staat de Nederwiet centraal. En de vraag hoe het toch komt dat de coffeeshop in Amsterdam meer toeristen trekt dan Rijks- en Stedelijk Museum bij elkaar. En waarom de smeris zo overijverig optreed tegen een product dat nauwelijks om een optreden vraagt, terwijl diezelfde smeris met een grote boog om de harddrugsdealer op straat heen loopt. Uiteraard ook aandacht hoe de Oranjes zo puissant rijk werden!

Uit Partijprogrammapunt 2 van de Cannabispartij Groen Vrij: De overheid verspilt erg veel tijd en geld aan de bestrijding van cannabis. De burger betaalt hiervoor de rekening. Justitie heeft nauwelijks meer tijd voor “gewone” criminaliteit, maar is bezig met het bestrijden van een misdaad die geen werkelijke slachtoffers kent. Ooit zal cannabis legaal zijn. We leven dus in een overgangsperiode die eindigt met een of andere vorm van legalisatie. In deze overgangsperiode dienen we cannabis te decriminaliseren. De wet veranderen is nu nog geen optie, dat levert te veel weerstand op,
in eigen land , maar vooral ook in het buitenland. Verstandiger en slimmer is het om het typish Nederlandse prioriteitsbeginsel te hanteren en te besluiten dat justitie alleen nog optreedt tegen meer dan 10 planten. Maar ook: 2500 Jaar na de uitvinding van democratie door de Grieken kan Internet de redding van democratie worden. Bezoek de site van cannabispartij Groen Vrij.

Neem zo'n dombo als Tweede Kamerlid Rendert Algra, CDA woordvoerder politie en zelf ex-smeris. Die wil coffeeshops sluiten omdat dit volgens hem 'een achterhaald overblijfsel uit de zestiger jaren van de vorige eeuw' zouden zijn. Wie in werkelijkheid een residu uit de vorige eeuw is, is Algra c.s. Zelf Amerika geeft beschroomd toe dat Nederland het zo slecht nog niet doet. Steeds meer landen zien in het hier ontwikkelde beleid de positieve kanten. Temeer daar Nederland in vergelijking met om ons heen liggende landen niet alleen een lager aantal verslaafden telt. Cannabis blijkt zelfs een positieve bijdrage in het terugdringen van tiener-alcoholisme te kunnen spelen, zo bleek onlangs uit een Roemeens onderzoek.

Poten af van onze coffeeshops
Feit blijft dat de coffeeshop voor de meerderheid van de jonge toeristen de belangrijkste reden was dat ze naar Amsterdam kwamen. Alleen om de werkgelegenheid al wordt het hoog tijd dat we tegen sukkels als zo'n Algra zeggen: POTEN AF VAN ONZE COFFEESHOP! Lees hoe Algra raaskalt in De Staatskrant.


USA: The U Naait 't Steeds
In 1937, with the passage of the Marihuana Tax Act, the United States effectively banned recreational and medicinal use of cannabis. Many nations followed suit and in 1961, through the United Nations Single Convention on Narcotic Drugs, fifty-four nations agreed to "adopt such measures as may be necessary to prevent the misuse of, and illicit traffic in the leaves of the cannabis plant."

Over the past century, numerous reports from independent, government-sponsored commissions have documented the drug's harmlessness and recommended the elimination of criminal sanctions for consumption-related offenses.

Opinion polls show growing support for cannabis reform and scientific, medical and patient communities consistently provide evidence of the drug's therapeutic potential. As the public increasingly demands legal access to cannabis for both medicinal and other responsible uses, policy makers are being forced to consider how to regulate the drug.

Holland has led the way in cannabis reform since it amended its Opium Act in 1976 to distinguish among drugs according to levels of risk. Identifying cannabis as a "soft drug," the Dutch government decided to treat possession and cultivation of up to 30 grams as activities "not for prosecution, detection or arrest." This policy of tolerance paved the way for the "coffee shop system" of publicly distributing both marijuana and hashish.

More recently, in 1996 the voters of California passed Proposition 215, the Compassionate Use Act, so that patients could legally use marijuana for medicinal purposes. Cannabis buyers' clubs, not unlike the Dutch hash coffee shops, have emerged to provide marijuana to those with legitimate medical need. Despite the federal government's ongoing efforts to stymie Prop. 215 by shutting down the clubs, states continue to consider similar ballot initiatives.


WAARSCHUWING
VALSE VERKIEZINGSPOSTERS CANNABISPARTIJ

Billboard Groen Vrij in RotterdamHier enkele voorbeelden hoe de valse verkiezingsposters van de cannabispartij Groen Vrij er uit zien. Dit is dus niet de officiele verkiezingsposter (die staat hieronder, met postzegel van de lijsttrekker) waarmee de partij Groen Vrij aan de komende Tweede Kamerverkiezingen mee doet, zo liet Groen Vrij lijsttrekker Wernard Ernest Bruinings het blad EssensiE weten: "Ik vind ze leuk en soms mooi, maar het zijn absoluut geen officiele partij posters". Waar de posters vandaan komen, is niet duidelijk. Wel dat ze massaal verspreid worden via internet. En ook al te zien waren, samen met een "niet officiele verkiezingsclip" bij MokumTV. Mocht je nog andere voorbeelden van illegale posters voor de Cannabispartij Groen Vrij tegenkomen, laat het ons weten, zodat we de mooiste exemplaren in onze volgende uitzending kunnen laten zien.


Op het At5 forum een levendige discussie in de draad 'Politiek' over: Weer zo'n belachelijke regel: scheiding pilsje en joint. Volgens de AT5 Poll is de vette meerderheid tegen deze Burgemeesterlijke scheiding.

Godelieve uit de Rivierenbuurt: De vertrutting van Amsterdam is in volle gang. Vanaf 1 april mogen coffeeshops geen licht alcoholisch schenken. Hoewel er op dit gebied NOG NOOIT 1 PROBLEEM IS GEWEEST!
De zoveelste totaal overbodige bemoeizucht van de regenten uit de provincie. Waar we in de hele wereld beroemd om zijn en waar de meerderheid van de (jonge) toeristen voor naar Mokum komt, zullen die provinciaaltjes wel weer even om zeep helpen! Op zulke momenten zou je sukkels als Cohen en Abutaleb het liefst op een vlot zetten en het IJ in duwen, of anders Cohen gewoon terug naar zijn geboortedorp Heemstede en Abutaleb terug naar Bnie Siedel in het Rifgebergte.

Sasja reageerde met:
Is niet helemaal waar Godelieve.
Er zijn maar erg weinig coffeeshops die een drankvergunning krijgen. Ik vind alcohol in een coffeeshop ook een onnodig goed. Die twee gaan niet zo goed samen. Dus heb je er een probleem mee en wil je zuipen en blowen, ga je toch gewoon eerst naar een coffeeshop en laat je je dan vollopen in een kroeg.
Je kan het ook van de andere kant bekijken, een kroeg heeft ook geen vergunning om wiet/hash te verkopen. Dus laat coffeeshop gewoon lekker coffeeshop en de kroeg de kroeg.

De angst lijkt eerder de alcohol dan de hasj te zijn. Raufvaugel: In Venezuela hebben ze het als volgt opgelost na de dood van drie fietsers die door een drankrijder waren doodgereden, je mag na zonsondergang dus na zes uur niet meer fietsen.

Jasmine: Wat mij betreft gescheiden houden en dan heb ik meer problemen met het feit dat die figuren dronken kunnen worden dan dat ze stoned worden. Dronken mensen worden vaak lastig en zorgen na sluitingstijd voor overlast. Mensen die stoned zijn gaan rustig naar huis om maar vooral lekker snel in een warm bed te liggen of om de vreetkick weg te werken. Er is meer overlast in Amsterdam van dronken mensen dan van mensen die stoned zijn.

Godelieve: Als ik zowel een kroeg in mag en ook een coffeeshop, dan snap ik niet waarom mensen, die al sinds de jaren zestig zowel een jointje en een biertje drinken, en die in al die jaren nooit geen noemenswaardige overlast hebben veroorzaakt, dit van de ene op de andere dag niet meer mogen!
Dat jij het onnodig vind, mag je best voor jezelf vinden, maar wat geeft je het recht dit voor mij te bepalen.
Als het nou een probleem zou zijn, okay, maar dat is het niet.

Remco vind het ook "onzinnige bemoeizucht.": Zal mijn ding niet zijn, maar vrijheid blijheid.

Slam: Nou ik drink en blow al jaren samen tegelijk en heb nergens last van hoor.

P@tje: Gewoon gelul!! Ik rook een stickie en drink er bier bij.....niet vaak maar zo soms een combi van die twee ( tijdens Ajax is nog nooit verkeerd gevallen). Dat gereutel en bemoei in dit dit land! Straks mogen er geen bitterballen meer i.c.m bier geserveerd worden omdat vet en bier in de maag een reactie aan kunnen gaan!

Godelieve: Overlast dien je dan te bestrijden. Als je daar niet toe in staat bent, is het wel erg goedkoop om je burgemeesterlijke pijlen dan maar op de coffeeshop te richten. Het cannabiscafé is niet de veroorzaker van de overlast. Het cannabiscafé is juist een enorme aanwinst voor de stad, en als je dit niet gelooft, neem dan eens een kijkje hoe rustig en beschaafd het daar toegaat in vergelijking met kroegen waar niet geblowed mag worden. Een wereld van verschil! Ronduit schande dat Cohen dit wil verbieden in zijn Staphorst aan de Amstel om zo een wit voetje te kunnen halen bij zijn Amerikaanse vrinden!

Barendtz: Ik heb nog nooit iemand dronken zien worden in de coffeeshop, het zou juist gestimuleerd moeten worden dat in gewone cafés geblowd wordt!

Godelieve: Helemaal mee eens! Overigens zijn dronken toeristen een aanzienlijk groter probleem dan stonede toeristen. Als iemand een jointje wil roken en daar een biertje bij wil drinken, zou dat in onze stad toch geen enkel probleem moeten zijn. Probleem is dus niet dat biertje en die joint, probleem is Cohen c.s.
Waar ik me aan erger is dat Cohen weer met het zoveelste regeltje komt wat totaal overbodig is. Omdat juist in de zogenaamde cannabiscafé 's nimmer overlast werd geconstateert. Althans, ik heb daar helemaal NIETS over terug kunnen vinden, De problematiek bestond dan ook niet, tot dat Cohen c.s. blijkbaar een gebaar van Goede Wil richting USA meenden te moeten maken met deze zoveelste aantasting van onze persoonlijke vrijheid.

Aal27 : ik vind het kolder, als ik dus de stad in ga met een vriend en die wil een joint happen en ik een bier dan moeten we dus eerst naar de coffeeshop en dan naar de kroeg, dan moeten we dus zo en zo aan het water, wat een gelul zeg.

Godelieve: Precies. Alles gaat fout zodra de regenten er "een probleem" vn maken. Al dertig jaar niets aan de hand, geen overlast of wat ook, en ineens moeten de cannabiscafé;s dicht, omdat Cohen dat wil. Iedereen heeft de gevolgen van het coffeeshopbeleid inzake de leeftijdsverhoging van 16 naar 18 kunnen zien. Hordes puberende jongeren stonden van de ene dag op de andere op hangplekken waar meisjes in ruil voor een breezer voor wat vertier in het verder zo uitzichtloze bestaan in de portieken zorgen.

Zie het At5 forum: Weer zo'n belachelijke regel: scheiding pilsje en joint.


Demonstratie Groen Vrij, de CannabispartijPartijprogramma Groen Vrij
In Nederland kennen we een vertegenwoordigende democratie. De burger heeft geen directe inspraak, maar wordt geregeerd door een vaak ondoorzichtige laag van regenten, instanties en bedrijven die er een eigen agenda op na houden. Nu de moderne mens steeds mondiger wordt en meer inspraak wil, wekt dit systeem steeds meer frustratie en irritatie op. In Nederland heeft bijna 80% van de burgers een computer en dus meestal ook toegang tot internet. Een uitgelezen kans om te komen tot meer inspraak en een nieuwe vorm van democratie! De programmapunten 1, 2 en 3 geven de essensie weer van Groen Vrij.

1. Groen Vrij! wil leden van politieke partijen via internet inzicht, inspraak en daadwerkelijk beslissingsbevoegdheid geven.

Burgers dienen weer rechtstreeks inspraak te krijgen op beslissingen die hun aangaan.

De officiele verkiezingsposterLeden van GroenVrij! kunnen op de website lezen welke onderwerpen spelen in de Tweede Kamer. Leden kunnen kennis nemen van de feiten, de voors en tegens en de mening van de partijvertegenwoordigers zelf. De leden kunnen op een forum met elkaar discussiëren. Daarna kunnen leden die minstens drie maanden lid zijn hun stem uitbrengen. Het is deze mening die door de partij in de Tweede Kamer naar voren wordt gebracht. 2500 Jaar na de uitvinding van democratie door de Grieken kan Internet de redding van democratie worden. Internet democratie kan ook heel goed worden op lokaal niveau, in steden en dorpen en de burger weer meer sociaal betrokken maken. Internet democratie kan de greep van regenten, technocraten en bedrijven verminderen door de burger weer zelfbeschikkingsrecht te geven.

2.Groen Vrij!, Iedere Europese cannabis consument dient de vrijheid te hebben voor eigen gebruik tien planten te kweken uit een legaal zakje zaad.

Er dient zo snel mogelijk een einde te komen aan de heksenjachten van onze tijd, voor een groot deel verantwoordelijk voor de alsmaar neergaande spiraal van wederzijds respect tussen overheid en burgers. De overheid verspilt erg veel tijd en geld aan de bestrijding van cannabis. De burger betaalt hiervoor de rekening. Justitie heeft nauwelijks meer tijd voor “gewone” criminaliteit, maar is bezig met het bestrijden van een misdaad die geen werkelijke slachtoffers kent. Ooit zal cannabis legaal zijn. We leven dus in een overgangsperiode die eindigt met een of andere vorm van legalisatie. In deze overgangsperiode dienen we cannabis te decriminaliseren. De wet veranderen is nu nog geen optie, dat levert te veel weerstand op,
in eigen land , maar vooral ook in het buitenland. Verstandiger en slimmer is het om het typish Nederlandse prioriteitsbeginsel te hanteren en te besluiten dat justitie alleen nog optreedt tegen meer dan 10 planten.

Illegale poster Cannabispartij Groen VrijAls iedere burger 10 cannabisplanten mag telen dan geldt dit uiteraard ook voor boeren en tuinders. Productie met commerciële doeleinden dient wel gekoppeld te worden aan een vergunningstelsel. De opbrengsten van leges en belastingen komen in de plaats van de huidige kosten van bestrijding. Commerciële teelt van 10 planten in de buitenteelt kan 3-5 kilo opleveren, in de kas het dubbele. Dit zijn nog steeds relatief kleine hoeveelheden maar aantrekkelijk voor de coffeeshops omdat kwaliteit dan voorop staat. De befaamde achterdeur van de Coffeeshops is daarmee geregeld. Growshops, meststoffenleveranciers, zaadkwekers en andere toeleveranciers kunnen blijven bestaan dank zij de vele hobby kwekers.

3. Opheffen van het verbod en de beperkingen op de teelt van industriële hennep.
In het verlengde van het verbod op Cannabis ligt het verbod op en de repressie van de teelt van industriële Hennep. Om Hennep als brandstof voor de automobielindustrie en als grondstof voor de papier industrie de pas af te snijden is indertijd een campagne opgezet waarbij een THC rijke Hennep variëteit, marijuana door belanghebbende industrielen werd afgeschilderd als een gevaarlijke killer drug. (Zie Dossiers/ Rudolph Diesel) Tot op de dag van vandaag zit de mensheid opgescheept met de nadelige gevolgen. Hennep is een regelrechte bodemverbeteraar en vraagt geen pesticiden of schadelijke kunstmest. Het is als gewas een van de grootste omzetters van C02 in zuurstof. Industriële hennep is als basis grondstof te gebruiken voor 10.000 toepassingen, variërend van isolatiemateriaal, basismateriaal in de bouw, in de papierindustrie, grondstof voor kleding en de cosmetische industrie, bio afbreekbaar plastic en als milieuvriendelijke brandstof in het verkeer. Hennep olie kan zonder aanpassingen gebruikt worden in moderne diesel motoren. Rudolph Diesel ontwierp zijn motoren indertijd met plantaardige brandstoffen in gedachten. In Zwitserland worden van oudsher koeien bijgevoerd met "bauernhanff” hetgeen de boer 10% meer melkvet oplevert. Industriële hennep is in principe een goedkope grondstof die nooit opraakt en ieder jaar opnieuw kan worden geproduceerd. De teelt van Hennep vergt geen kunstmest of bestrijdingsmiddelen. Een economie gebaseerd op milieuvriendelijke industriële Hennep kan de mensheid bevrijden uit de wurgende greep van de, in principe milieuonvriendelijke aardolie industrie en een einde maken aan het alsmaar kappen van bossen voor papier. De teelt en mogelijkheden van industriële Hennep dienen met kracht en overtuiging verder te worden onderzocht en gestimuleerd.

llegale poster Cannabispartij Groen VrijProgrammapunt No 1,2,en 3 zijn vaste punten en staan niet ter discussie. Zij geven de essensie weer van Groen Vrij! Indien je het hier niet eens mee kunt zijn is het beter als je je bij een andere partij aansluit.

In het verlengde van milieu vriendelijk en mensvriendelijk denken komt Groen Vrij! tot een andere kijk op veel van de problemen van onze tijd.
Deze nieuwe vrije benadering is essentieel anders als het denken vanuit het klassieke Joods christelijke gedachten goed dat vooral uitgaat van het eigen histories, religieus, of anderszins moreel gelijk en het recht dat daarom af te dwingen. Wij dienen als beschaafde moderne mensen de primitieve oudtestamentische gedachte: "oog om oog, tand om tand" los te laten. Stimuleren werkt beter als afknijpen, dreigen en dwingen.

Hieronder enkele voorbeelden uitgaand van het nieuwe denken:

4. Verbetering vervoerssituatie door een combinatie van de aanleg van meer snelwegen waar nodig, het actief stimuleren van schoner rijden en het creëren van beter en vooral goedkoper openbaar vervoer.

Files produceren niet alleen veel luchtvervuiling, ze kosten het bedrijfsleven en dus ons allemaal geld en wat vaak wordt vergeten, de burger veel van zijn vrije tijd. De afgelopen 30 jaar hebben we in Nederland veel nieuwe huizen en woon wijken gebouwd, maar relatief weinig nieuwe snelwegen. Het is niet zo dat Nederland geasfalteerd raakt. Slechts 0,23% van Nederland wordt gebruikt voor snelwegen terwijl 69% gebruikt wordt voor landbouw. Het is dus verstandig om wat minder benepen te denken, wat meer snelwegen aan te leggen en te investeren in een beter openbaar vervoer.

Illegale poster Cannabispartij Groen VrijNederland is eindelijk zover dat we diesels uitrusten met katalysatoren en de aanschaf van energiezuinige, schonere auto's fiscaal stimuleren. Het rijk dient het goede voorbeeld te geven door alleen nog maar voertuigen aan te schaffen die rijden op aardgas of op LPG.

Openbaar vervoer blijft achter bij autoverkeer op het gebied van service, comfort én prijs. Openbaar vervoer dient goedkoper te worden, uitgerust met airco, elektronische luchtbehandeling en beeldscherminformatie. Camera's op elke vorm van openbaar vervoer dienen de veiligheid te bevorderen, wangedrag dient gelijk gecorrigeerd te worden. Uiteraard dient openbaar vervoer schoon te zijn, ook bussen dienen te rijden op aardgas of LPG. In verhouding is openbaar vervoer vaak vervuilend, grote diesel bussen rijden vaak walmend bijna leeg rond.

5. Alleen straffen en opsluiten is zinloos, de overheid dient gericht en meer resocialisatie toe te passen. De staat dient een resocialisatie plicht te krijgen en het systeem dient beoordeeld te worden op haar successen op dat vlak.

Stimuleren op basis van vrijwilligheid werkt beter dan dwingen. Een voorbeeld: daarvoor in aanmerking komende gedetineerden kan een strafhalvering te worden aangeboden indien een resocialisatie programma succesvol gevolgd wordt. Komt de gedetineerde binnen 10 jaar weer in aanraking met justitie dan dient de rest van de straf alsnog te worden uitgezeten.

In het huidige systeem is geen tijd en geld meer voor resocialisatie, mensen worden alleen nog maar gestraft, opgesloten al dan niet in gezelschap van andere criminelen. Er is geen tijd meer voor werk, scholing of sport. Dit leidt tot verbittering en frustratie. Gedetineerden worden aan het einde van hun straf vaak van de ene dag op de andere op straat gezet, zonder geld, papieren, begeleiding, onderdak en uitzicht op werk. Zonder papieren krijg je geen huis, maar ook geen uitkering. Het is dan ook niet verwonderlijk dat in het huidige systeem 80% van de gedetineerden binnen 7 jaar weer in de fout gaat. Het huidige systeem creëert zelf de criminaliteit die ze geacht wordt te bestrijden.

De burger betaalt de kosten van het opsluiten van alsmaar meer mensen. Dit verwoed opsluiten van mensen in een wanhopige poging om een falend beleid te maskeren groeit in Nederland uit tot een manie. Een manie die in essensie onrechtvaardig is en daarom alleen maar leidt tot nog meer criminaliteit. 25% Van de burgers is inmiddels slachtoffer geworden van een of andere vorm van criminaliteit. Resocialisatie programma zijn tegenwoordig erg effectief, je kunt van een leeuw een vegetariër maken. Dit soort programma’s mag je alleen los laten op mensen met hun instemming. Zij werken ook alleen maar als de behandelde ermee instemt. Resocialisatie programma’s kunnen deels worden betaald door mensen minder lang op te sluiten. Vrijwillige resocialisatie met een dikke stok achter de deur geeft meer kans op succes dan alleen maar straf en dwang.

6. Daadwerkelijke en praktische vredes politiek gericht op de burgers door goed beschermde vredeswerkers.

Nederland laat zich misbruiken voor de Amerikaanse power/politiek die gericht is op het verkrijgen van toegang tot aardolie. Als gevolg daarvan dienen wij nu ook ineens in Nederland beducht te zijn voor het internationaal terrorisme. De Nederlander moet zich als een vreemdeling in eigen land kunnen legitimeren. Op TV worden we bestookt met verontrustende propaganda spotjes over allerlei overheidsdienaren die hun tijd en ons geld verdoen met ons te beschermen tegen o zo bedreigende achtergelaten tasjes en wordt ons opgeroepen om medelanders vooral goed in de gaten te houden. Nederlanders met een buitenlandse achtergrond en een afwijkende godsdienst worden neergezet als staatgevaarlijk en ook zo behandeld. Op televisie wordt in het NOS journaal zonder met de ogen te knipperen zelfs de term mensen met een Islamitisch uiterlijk gebruikt. En dan vinden we het vreemd als gediscrimineerde bevolkingsgroepen zich tegen de Nederlandse samenleving gaan afzetten.

In plaats van alleen maar militairen te sturen dient een klein land als Nederland zich juist als sociaal en vredelievend te presenteren. Wij kunnen beter bouwvakkers, technici en medici uitzenden om burgers te helpen in landen die daar ook zelf om vragen. Voorwaarde is wel dat die landen een niet corrupte structuur hebben. Uiteraard dienen deze vredeswerkers door Nederlandse militairen beschermd te worden. Daadwerkelijke en praktische humanitaire hulp kost ons minder en levert ons als natie wereldwijd meer goodwill op.

7. De overheid is dienaar van de burger en niet andersom.

Met dank aan de zelf gecreëerde problemen zoals terrorisme, criminaliteit en het onmondig maken van de burger in het algemeen, gedraagt de overheid zich in haar machteloosheid steeds intoleranter, dwingender en horkeriger. Burgers worden tegen elkaar uitgespeeld op basis van hun mening, geloof, afkomst of zelfs het gebruik van genotsmiddelen. Afluisteren, verklikken is aan de orde van de dag en wordt gestimuleerd. Als gevolg van de alsmaar verminderende sociale en geestelijke vrijheid verlaten gemiddeld 10.000 Nederlanders per maand ons land om de benepen sfeer, de bemoeizucht en de dwingelandij te ontvluchten. Bij de mensen die ons land verlaten zit in verhouding veel geld en vooral ondernemingslust.
Ons land heeft beiden juist heel hard nodig.

De benepenheid in Nederland dient een halt te worden toegeroepen. De overheid dient zich weer dienstbaar op te stellen en de burger meer respect te betonen.
Moderne technieken zoals internet, electronificatie van verkeer en samenleving dienen ruimschoots te worden toegepast. Niet ter controle of repressiemiddel, maar als service naar de burger en de maatschappij. We mogen niet langer gedogen dat een overheid samen met een immoreel kapitalistisch systeem gruwelijke fouten maakt en dat maskeert door ons op te zadelen met voortdurend nieuwe vijandsbeelden en dreigingen die ze zelf helpt creëren.

 

http://www.groenvrij.nl/


30 jaar lokale tv in amsterdam

Lourdes aan de Amste

Wiet is zo slecht nog niet

Alle publicaties van MokumTV bij Scribd

Istanbul de reisgids

Oum Kalsoum biografie

Jacques Brel biografie

Koop nu: Bob Marley

Encyclopedie Hollandse Heiligen

Hollands Glorie Snackbarboek

Friese Mirakels

De laatste Sultan Mehmed VI Vahdeddin

Amsterdammer Almanak 2010

Haarlemmer Almanak 2010

Kirkpinar - All about Turkish Oilwrestling

Sinds Stella Braam ben ik een Grijze Wolf

De Mariabode

Amsterdam apparitions

Mevlana Rumi biography

Lourdes Travelguide

MokumTV op Boomerang

 

 

Terug naar de History of Holland