30 jaar lokale tv in amsterdam

Lourdes aan de Amste

Wiet is zo slecht nog niet

Alle publicaties van MokumTV bij Scribd

Istanbul de reisgids

Oum Kalsoum biografie

Jacques Brel biografie

Koop nu: Bob Marley

Encyclopedie Hollandse Heiligen

De laatste Sultan Mehmed VI Vahdeddin

Kirkpinar - All about Turkish Oilwrestling

Sinds Stella Braam ben ik een Grijze Wolf

De Mariabode

Amsterdam apparitions

Mevlana Rumi biography

Lourdes Travelguide

 

 

m

 

oud mokum logo

KUNST EN CULTUURVRIJE UITZENDINGEN
   
 

Bij MokumTV vinden we dat de overheid eens normaal moet gaan doen over wat zij 'kunst' durven te noemen en als 'cultuur' beschouwen. Steeds meer mensen komen tot het besef dat het overgrote deel van de gesubsidieerde kunst ongewenst prutswerk is. En ons belastinggeld beter kan worden besteed.

Ingang Nat. Museum AlfaristanHet Nationale Handboeienmuseum van Alfaristan bewijst dat je geen gesubsidieerde kunstapen nodig hebt om met gebruiksvoorwerpen smaakvolle artistiek verantwoorde exposities samen te stellen.

Sinds de jaren zeventig wordt in Nederland systematisch onderzoek gedaan naar cultuurparticipatie. De belangrijkste bron van gegevens zijn periodieke peilingen die in opdracht van het Sociaal en Cultureel Planbureau worden uitgevoerd. De cijfers laten zien dat belangstelling voor cultuurdeelname totaal aan het verdwijnen is, terwijl opmerkelijk is dat het opleidingsniveau geen invloed heeft op deze trend.

Naar voorstellingen van gesubsidieerde artistiekerige film gaat helemaal geen hond. Jongeren gaan steeds minder naar voorstellingen van gesubsidieert kunsttoneel. Onder jongeren zien we een daling van meer dan 30 procent het afgelopen jaar. Dit geldt ook voor hoger opgeleide jongeren. Jongeren gaan ook minder vaak naar een museum. De bezoekfrequentie is bij alle jongeren met meer dan een derde afgenomen. Mogen de jongeren zelf bepalen wat ze willen bezoeken?

Als u zonodig kunst wilt, verwijzen we u naar de overvolle kelders en opslagschuren van Rijk en Gemeente. Daar staat die troep die niemand aan zijn muur wil hebben, maar in het kader van de contraprestatie verplicht af moesten nemen. Gewoon wegflikkeren van die troep durft diezelfde overheid niet uit angst voor het hysterische geblër van de Kunst en -cultuurterroristen. Klojoos die zodra ze horen dat er ergens een gebouw leeg komt te staan, dit op hoge toon opeisen op als zogenaamde broedplaats voor nog meer artistiekerige aanstellerij. Terwijl de stad hele andere behoeftes heeft dan kunsttroep die je nog niet gratis in je huis zou willen hebben.

Zorg inplaats van focking broedplaatsen voor die over het paard getilde studentjes van die kunstacademicie eerst eens voor voldoende broedruimte voor jongeren die nu op straat of in stationshallen staan. Als de overheid al die opslagplaatsen waar de door deze kunstenaars geproduceerde rommel eens zouden uitruimen, zou er in Amsterdam geen enkel tekort zijn aan plekken voor zowel jongeren als bejaarden. Nu wordt elk belangrijk vrijstaand gebouw opgeofferd als 'broedplaats' voor artistiek geklungel. Want 'kunst' is pas kunst als je gelooft dat het kunst is. Kunst moet derhalve niet worden beschouwd als een culturele uiting, maar als een religie. De 'kunstpausen' bepalen of een drol in een vitrine, het geklei van koningin Beatrix of een pisbak in museale opstelling 'echt kunst' zou zijn. Met hetzelfde gemak als waarmee de kerk de Heilige Drie-eenheid of het bestaan van God verklaard, verklaren deze kunstpausen wat 'kunst' zou zijn. En beweren ook nog dat deze 'kunst' goed zou zijn en 'onze geest' zou verrijken. Het enige wat verrijkd wordt zijn de subsidiale knutselaats, concertgebouw- en museumdirecteuren. Voor de kunstpausen zijn dit de nieuwe tempels. Waar de gelovigen die er bijeenkomen zwaar gesubsidieerd 'kunst' komen vereren.

IN HET FORUM

Stefan Friederichs gaf ons gelijk in het discussieforum:
De mensen hebben hele andere behoeftes ...en de gemeente zou inplaats van kunstbroedplaatsen zich inderdaad wat meer moeten inspannen voor al die jongeren die nu op straat of in stationshallen rondhangen en uit pure verveling gaan lopen klooien. Ik ben het helemaal met MokumTV eens. Als die elitaire cultuurkakkers zonodig kunst willen, laat ze daar dan zelf voor dokken.

Byril Meijer was het helemaal eens met Stefan:
Bij Mokum TV hebben ze tenminste door hoe die kunsthoeren en cultuurpooiers ons belazeren. Zij zouden weten wat kunst is en wie de miljoenen krijgen. Nu willen ze het Stedelijk Museum weer extra poen geven, terwijl ze ziekenhuizen sluiten. @#%$ de Kunst en Sloop de Cultuur. Want zij zijn de ware barbaren. Uchhhh, wat haat ik die zelfingenomen arrogante kwallen met hun lulpraatjes over hun luchtbel die kunst heet. Vraag iedere buitenlander waaraan hij denkt bij Hollandse Cultuur en hij noemt klompen, draaiorgels, hasjies, molens en tulpen. Terwijl het draaiorgel uit België stamt, de windmolen en tulpen oorspronkelijk uit Iran komen. Alleen de klomp komt uit Holland. Als ze echt het Nationale Erfgoed lief zouden hebben bij het Nationaal Ballet, hadden ze de spietsen allang vervangen door klompen. En droegen de 'boys' inplaats van die belachelijke vleeskleurige maillootjes zo'n stoere Vollendammerbroek met ruimte voor de mast!

En elders in het Kunst en Cultuurforum liet Beryl weten dat hij in onze uitzending de onthulling van een lichtbak boven de ingang van een school had gezien (door de nieuwe Kunst en Cultuurwethouder van stadsdeel Westerpark ing. Dick Jansen).
Beryl: De kunst was dat ze de lichtbak niet, zoals het hoort aan de muur hadden opgehangen, maar zo dat je het alleen maar kon zien als je er recht onder staat. Verder was het gewoon een reclamelichtbak, met het logo van de school. En dat noemen die sukkels kunst hahahahahahaha. Wel zonde van al dat geld, want gewoon een lichtbakkie bestellen bij een bedrijf was natuurlijk niet artistiekerig genoeg voor die cultuurklojo's.

PRAAT MEE IN ONS DISCUSSIEFORUM KUNSTKAKKERS

Bij MokumTV krijgen ze dus geen kans, die kunstkakkers die vet geld opstrijken met hun elitaire geklooi. En kunnen blijven voortprutsen dankzij dictatoriale wetten waarbij bij nieuwbouwen een deel van de totale bouwkosten besteed moet worden aan kunstsdrollen en andere spannende uitwerpselen.

Kunstkakkers die denken te kunnen bepalen wat waarde heeft. Arrogante ouwe zakken die neerkijken op wat ze zelf minder kunstzinnig begaafde volk noemen. En gruwelen als ze horen wat dat gewone volk mooi vindt. Maar we zijn wel goed genoeg om als belastingbetaler hun geklieder met verf, a-tonale herrie, balletvoorstellingen en klassieke concerten te financieren. Theaters waar ook op elke bezette plaats honderden guldens moet worden toegelegd. Opzouten dus met die rommel. Want de subsidies zijn altijd toegespitst op de wensen van elitaire cultuurspecialisten en andere ingewijden in het kakkerwereldje en nooit op de wens van een breed samengesteld publiek of jongeren. Door de ingewijdde kunstkakkers zitten we opgescheept met vervlakking en verschraling van het culturele leven in Nederland. Voor jonge kunstenmakers is er geen doorkomen aan, stelde de commissie-Rottenberg over het theater vast.

Aftaaien met de kunstmaffia die ons dwingt via de belasting voor hun troep te betalen. Als die cultuurkakkers zonodig kunst willen, laat ze daar dan zelf voor dokken.

MokumTV is absoluut kunst en cultuurvrij en wordt dus niet gesubsidiëerd. Steun MokumTV voor het te laat is: Bankrekening 43.46.97.435 tnv Stichting Mokum Plus Amsterdam.

home

 

Kunst en cultuur
Mag de overheid ons wat zij als 'kunst en cultuur' beschouwd opdringen middels subsidies ?

Nee, daar is de overheid niet voor
Ja, alleen de overheid kan uiteindelijk bepalen wat kunst is
Zou het niet weten omdat ik niet weet wat ze 'kunst' vinden